Bevezető:

Az Andok próféciája visszatérő témája, hogy mennyire fontos odafigyelni az egybeesésekre és a szinkronicitásokat. A történet kezdetén a történet hősének randevúja van egy barátjával, akit évek óta nem látott, az Egyesült Államok egyik repülőtérén. Elárulja neki, hogy fontos régészeti felfedezés történt Peruban, és elmagyarázza neki, hogy napközben repülni szándékozik, hogy elmenjen ebbe az országba, és többet megtudjon személyes kutatásaiból.



Úgy vélik, hogy ez a felfedezés 2600 éves arámi nyelven írt kézirat, amelyben kilenc jóslat szerepel. E próféciák mindegyike az elkövetkező években az emberiség szellemi és filozófiai emelkedettségét hirdeti. A hős barátja birtokában van az első jóslat egy példányának, amelyben kifejtik, hogy minden ember érzi magában, hogy mire készül, mi a célja és sorsa, de hogy a mai társadalom csak nagyon keveseknek engedi eljönni igaz, és fedezze fel létünk miértjét. A szöveg szerint az élet véletleneket és szinkronicitásokat vet el utunkon, amelyek jelek, elvont gondolatok vagy akár álmok, találkozások vagy egy idegennel folytatott beszélgetés révén nyilvánulnak meg. Ha megtanulnánk felismerni ezeket a jeleket, követni őket vagy hallgatni rájuk, majd értelmezni őket, akkor helyrehozhatatlanul haladnánk a számunkra szánt élet felé, vagyis a legjobb felé, amelyet el tudunk érni.

Ez a szöveg néhány napig, a nagy önvizsgálat idején kelti fel a hős érdeklődését, és azáltal, hogy vissza merül az életébe és az emlékeibe, megtörténik a kattanás: úgy dönt, hogy szeszélyből távozik Peruban, hogy felfedezze a többi próféciát. ez a híres kézirat.



Itt kezdődik valójában a regény története, a limai repülőtéren, ahol a hős egyik találkozóról a másikra vezet, amely elvezet egy izgalmas kezdő küldetésen keresztül egy rég elfeledett titkot. De két frakció játszik szerepet: azok, akik meg akarják osztani ezt a titkot, és azok, akik örökre el akarják temetni.



Az első személy használata a regényben oda vezethet, hogy az olvasó azonosul a hőssel, belemerül egy álomszerű univerzumba, amely utópisztikus akar lenni, és az emberi kapcsolatok javításának módja .

Ez a regény egyesek számára gazdag szimbolizmusban, filozófiai, szociológiai és vallási utalásokkal rendelkezik, valamint sok kulturális és etnológiai információval rendelkezik Peruból.

Az általam leírt 9 Felismerés összefoglalóján túl, ajánlom olvasásra:

A mennyei prófécia 

10. Felismerés – Őrizni a látomást

11. Felismerés – Shambhala titka

12. Felismerés – A döntés órája

c. könyveket

KAPCSOLÓDÓ FILM:

 

A mennyei prófécia

Teljes film, magyar szinkronnal