Augusztusi reggelen az erkélyemen lévő növényeket öntöztem s közben gyönyörködtem a szépségükben. A szegfű négy színben pompázik, a büdöske narancsos színével csodálatosan kiegészíti a harmóniát. Meghálálják a törődést, hiszen évről évre rengeteg virággal ajándékoznak meg. A még tiszta levegőben a vizes föld és a virágok illata egy nagyon kellemes illatvarázst adtak. Leültem, s a széken hátradőlve lehunyt szemmel élveztem a pillanat szépségét.

Egyszer csak, valami furcsát éreztem, kinyitottam a szemem és megdöbbentem. Egy magas, vékony, szőke nő nézett rám égszínkék szemekkel. Testhez simuló overált viselt, ami nem illik a mai divathoz, bár neki nagyon jól állt. Mosolygott és csak ennyit mondott:

  • Üdvözöllek!

A döbbenettől nem tudtam megszólalni. Ki ez és hogyan került az erkélyemre? Kérdések sokasága kavargott a fejemben, miközben bután bámultam őt, aki semmit nem tett, csak állt és mosolygott kedvesen.

  • Üdvözöllek, ismételte!

Ok, én is üdvözöllek, de ki vagy te és hogyan kerülsz ide?

  • Hozzád jöttem!

Hozzám, de miért?

  • Segíteni!

Segíteni, hogyan? Az ugyan igaz, hogy sok megoldatlan kérdés van a fejemben de kétlem, hogy tudnál ezekben segíteni.

Az például nagyon érdekelne, hogyan kerültél ide?

Egyáltalán, honnan jöttél, ki vagy Te?

  • Amy vagyok és egy távoli bolygóról jöttem.

Kérlek, mesélj róla (mindez elcsukló hangon, mert a szívem még túl gyorsan dobogott)

  • Hasonló a Te otthonodhoz. Olyan, mint a Föld de valamivel kisebb. Kevesebb víz található rajta, azonban sokkal több az erdő és a növényzet. A fáknak élénkebb a színe és nagyobb az aurája. A virágok pompás színekben tündökölnek. Nincsenek beteg növények, mind egészséges, erre nagyon odafigyelünk, hiszen általuk van biztosítva számunkra az oxigén. Nincs ennyi beton és aszfalt, ezeket nem használjuk. Figyelünk arra, hogy minden természetes legyen. Ügyelünk arra, hogy az esővíz visszajusson a földbe és szándékosan nem szennyezzük a talajt. Szeretjük az állatokat, megkülönböztetett figyelemmel neveljük és gondozzuk őket. Soha sem vágunk le egyetlen egyet sem feleslegesen vagy csak szórakozásból. Nálunk fontos a család, figyelünk egymásra. Minden társunknak segítünk, még akkor is, ha nem a közvetlen barátunk vagy ismerősünk. Közösen dolgozunk, számunkra fontos az egység. Ez ad a bolygónknak illetve a lakóinak biztonságot. Ebben a szellemben neveljük utódainkat is, így biztosítva hogy a szeretet és egységtudat ne vesszen ki, természetes maradjon mindenki számára. Nálunk elképzelhetetlen a hangos szó, a vita, vagy a veszekedés. Soha, senki nem bántaná a másikat, nem emelne rá kezet, nem használna fegyvert egy probléma megoldásához. Nézeteltérések persze adódnak, de kulturáltan tudjuk megoldani: megbeszéljük. Nálunk nem létezik harag vagy sértődöttség, minket nem lehet egymás ellen fordítani. Saját érdek szerinti vagy öncélú haszonszerzés ismeretlen, hiszen az által a másiktól vennénk el. Ilyet senki nem tenne! Nálunk, mindenkinek, mindene meg van. Otthona, ha szüksége van rá autója. Senkinek nem jutna eszébe, hogy abból, amit elvihet, a szükségesnél többet vegyen el.

Érdekes, kérlek folytasd! (még mindig elcsukló hangon)

  • A mi bolygónkon, mindenki dolgozik. Nincs az általatok használt szóval, munkanélküli. Mindenki tudja a dolgát. Azt végzi el, amihez ért és annyi ideig dolgozik, amíg szükséges, az idejét ő maga osztja be. Senkit nem kell megkérni, hogy dolgozzon, ez mindenki számára természetes. A munka után pedig azt tesz, amit szeretne. Senki, semmit nem kér számon rajta.

Hol szerzik meg a megfelelő tudást?

  • Nálunk is vannak erre a célra megfelelő számú képzési intézmények, ahol magas tudású oktatók végzik a tanítást. Elcsodálkoznál, hogy hozzánk képest, mennyi mindent nem tudtok.

Részleteznéd?

  • Nem, nem értenéd meg.

Nálatok mit jelent a szeretet?

  • Nem értem, mire gondolsz. A szeretet természetes dolog.

Hogyan értétek el, hogy mindenki egységtudatban éljen?

  • (mosolyogva) Ez is természetes nálunk.

Hogyan értétek el, hogy senki se halmozzon fel értékeket?

  • Odaadtuk nekik!

Érdekes világ lehet nálatok, tetszik. Tudnál valami segítséget adni, hogyan érhetnénk el itt a földön hasonló életvitelt?

  • Meg kell értetni az emberekkel, ahogyan eddig éltek, az már nem megy tovább. Tönkretettétek a Földet és önmagatokat is. Ha nem változtattok, rövid időn belül eltűnik az élet a bolygóról, hiszen haszonszerzésből minden kincsét kiaknáztátok. A kapzsiság és az anyagi javak hajszolása megváltoztatta az emberek személyiségét. Vissza kell térnetek saját önmagatokhoz, ahhoz a tudáshoz, ami alapjában bennetek van.

Mit tehetek én?

  • Segíts nekik felébredni!

Hogyan?

  • Írd meg, amit mondtam!

Ok, és ha nem figyelnek rám?

  • Akinek kell a segítséged, aki ébredezik, figyelni fog rád. Akinek nem kell, azt hagyni kell még aludni, hagy álmodozzon! Neki majd egyszer, segít valaki más!

Köszönöm, sok érdekes dolgot mondtál, jó lehet nálatok élni!

Hátradőltem és elképzeltem azt a világot, ahol nincs gyűlölet és szeretetben élnek az emberek. Szabadon, mert mindenki tudja a dolgát. Mennyi sok változást kell megtennünk szellemi és fizikai szinten ahhoz, hogy a földön is egy ilyen, jobb világ legyen.

Amy, tudnál még …

Sajnos, mire ezeket a szavakat kimondtam, Amy amilyen váratlanul érkezett, olyan váratlanul tűnt el. Még sokáig ültem a székben, élveztem a virágok illatát és azon gondolkodtam, hogy csak álmodtam vagy valóban volt egy ismeretlen vendégem, aki azért érkezett a Földre, hogy segítsen az embereknek megérteni, mennyire tönkretettek mindent, de legfőképpen a saját életüket.