Sikersztorik..

 

A siker egy ingatlanos életében nagyon fontos, hiszen nem csak az önbizalmát erősíti, de további ajánlásokat is jelent számára.

Három példát szeretnék említeni, melyek valóban sikersztorik voltak.

A három vevő közül kettő, számomra ismeretlen kereső volt, a harmadik pedig visszatérő, ő egy adott ingatlant keresett már jó pár hónapja. Érdekes, de mind a három eladás a XV. kerületben történt, nem véletlen, hogy azóta a kedvenc kerületem. Az ott lévő panel lakások kialakítása kedvelt a vevőim körében. Sajnos az áruk sok esetben indokolatlanul magas.

Ebben az esetben is mind a három ingatlan túlárazott volt, meg kellett értetnem az eladókkal, hogy a kért összeg magas, ezen az áron nem lehet eladni a lakást. Persze lehet hosszú hónapokig hirdetni, de ha elfogadják az általam kialakított árajánlatot, nagyon rövid idő alatt új tulajdonost talál a lakásuk.

Míg ők megbeszélték mitévők legyenek, elkészítettem a bemutatáshoz szükséges fotókat, kiemelve a lakás legszebb részét. Ezek a lakások szépen, ízlésesen felújított ingatlanok voltak, a vevőknek semmi plusz ráfordítás nem volt indokolt, azonnal költözhetők voltak. Persze, ha valaki egyedit szeretne, az más.

Az eladók mind a három ingatlan esetében elfogadták az árkalkulációmat, így még aznap felkerültek a hirdetési oldalamra. A három eladás két hónapon belül történt. A hirdetést követő napon megjelentek az érdeklődők, egy esetben a keresőm, akit én hívtam fel. Délután megnézték a lakásokat és a következő napon megkötötték a szerződést.

Így sikerült két hónapon belül, három ingatlant, két nap alatt eladni. A tulajdonosok természetesen nagyon örültek, hiszen minden eladó a gyors értékesítésre vágyik. Mind három eladóval azóta is jó a kapcsolatom, családon belül már más megbízásban is segítettem nekik.

Sajnos ritkán történik ilyen gyors és sikeres adás – vételt, eladó és vevő között, de ezek az esetek azok, melyek erőt adnak, hogy nehéz időkben is kitartóan dolgozzam a tulajdonosok és keresők megelégedésére.